onsdag 1 december 2010

Paolo som Paulus


Vi kom att tänka på Paolo Roberto i Sverige. Hans liv påminner lite om Paulus. Han har också förändrat sitt liv.

Han växte upp utanför Stockholm. När han var tonåring var han ofta i slagsmål. Han kallades "kungen av Kungsan" och många var rädda för honom. Han berättade i ett tv-program att första gången man slår någon känner man medlidande, men sen känner man bara makt.

"Kan man inte bli älskad vill man bli respekterad
kan man inte bli respekterad vill man bli fruktad
kan man inte bli fruktad vill man bli hatad.
Ingen vill vara luft."

När han var 14 år häktades han första gången. Samtidigt var han duktig i skolan och hade bra föräldrar. Fast han var våldsam hade han vänner.

En gång var han kallad till förhör för ett rån som han var oskyldig till. Efter förhöret visade polisen ett foto av hans kompis som var skjuten. Polisen sa: "Nästa gång kan det vara din tur."  Paolo insåg att han måste ändra sitt liv. Han bad Gud om hjälp. 

Genom proffsboxning fick han ut sin ilska. Idag har han slutat med det och är bland annat programledare för Robinson i tv. Han har också flera olika företag och har gett ut både kokböcker och träningsböcker. 

På samma sätt som Paulus gick från att förfölja de kristna till att missionera i flera länder, har Paolo också gjort en stor förändring i sitt liv. Han ser mycket gladare ut på det nya fotot.

1 kommentar: