torsdag 27 januari 2011

Korinth

Korinth är en antik och modern stad i Grekland.
Paulus besökte Korinth 51 eller 52 e.Kr, han var i staden 18 månader.
Han hade tänkt passera Korinth en andra gång på väg till Makedonien, istället färdades han från Troas till Makedonien och sedan till Korinth där han stannade i tre månader. Senare skrev Paulus två brev till Korinth. Breven finns i Nya Testamentet.


6 kommentarer:

  1. I det första brevet till korinthierna finns kända verser som man ofta läser på bröllop. De handlar om kärleken. Och slutar med symbolerna "Tro, hopp och kärlek- men störst av allt är kärleken."

    SvaraRadera
  2. vilka sidor i nya testamentet finns breven på?????

    SvaraRadera
  3. Matte: Första Korinterbrevet finns på sidorna 233-253 och anndra på sidorna 253-266 i nya testamentet. I alla fall i min bibel.

    SvaraRadera
  4. Hur stor var staden egentligen??

    SvaraRadera
  5. vet inte på kartan ser den inte så stor ut.

    SvaraRadera
  6. Staden var åtminstone 20 gånger större än på kartan som vi hittade. I 1 Kor 13 finns den där "bröllopsversen". Alla verser i kapitlet går i samma stil, t.ex:
    1. Om jag talar alla språk, både i himlen och på jorden, men inte har kärlek till andra människor, så är jag med mina tomma ord bara en pratmakare som för oväsen.
    3. Om jag ger allt jag äger till fattiga människor, och är villig att dö i min tjänst, men inte älskar dem jag är kallad att tjäna, så kommer mitt arbete inte att ha något som helst värde.
    6. Den är aldrig glad över orättvisan, men gläder sig när sanningen segrar.
    Några handlar också omvad kärleken är.

    SvaraRadera